Obat Herbal Penyakit Kencing Nanah Gang Jie Gho Siah-Ubat Herba Gonorea

Obat Herbal Penyakit Kencing Nanah Gang Jie Gho Siah-Ubat Herba Gonorea

Obat Herbal Penyakit Kencing Nanah Gang Jie Gho Siah- Ubat Herba Gonorea ~ Gonorrhea adalah penyakit kelamin yang boleh ditularkan melalui seks oral, dubur atau faraj. Penyakit ini tidak menyebabkan gejala selepas jangkitan beberapa minggu. Sekiranya tidak dirawat, ia akan menyebabkan komplikasi. Gonorea yang mesti dilakukan perawatan supaya bakteria tidak merebak sehingga pesakit dapat sembuh. Obat Herbal Penyakit Kencing Nanah Gang Jie Gho Siah-Ubat Herba Gonorea

Rawatan untuk pesakit gonorea.

Gonorrhea tidak menyebabkan masalah jangka panjang jika dijangkiti awal jangkitan. Walau bagaimanapun, jika penyakit ini tidak dirawat, ia pasti dapat menyebabkan banyak komplikasi. Obat Herbal Penyakit Kencing Nanah Gang Jie Gho Siah-Ubat Herba Gonorea Kerana jangkitan gonorea boleh merebak ke bahagian lain badan selain alat kelamin, iaitu sendi, kulit, jantung, atau darah. Ini juga dipanggil jangkitan gonokokus (DGI) yang disebarkan dan pesakit memerlukan rawatan di hospital dan antibiotik yang biasanya diberikan oleh infus.

Berbanding lelaki, wanita lebih berisiko untuk mengalami komplikasi jangka panjang jika jangkitan tidak dirawat. Jangkitan ini kemudian akan menyerang saluran pembiakan wanita dan melibatkan rahim, tiub fallopi, dan ovari. Keadaan ini dikenali sebagai radang pelvis (PID). Kehamilan ektopik (kehamilan di luar rahim) juga boleh berlaku dan membahayakan nyawa.

Dalam rawatan awal gonorrhea, ia boleh dirawat dengan antibiotik. Sesetengah pesakit menjalani rawatan awal, iaitu:

  1. Seseorang yang mempunyai ujian gonorea positif
  2. Seseorang yang mempunyai hubungan seks dalam tempoh 60 hari yang lalu dengan seseorang yang didiagnosis dengan gonorea
  3. Bayi baru yang ibu mengandung gonorea

Ubat Untuk Gonorea Dengan Antibiotik Herba.

Ubat yang boleh anda gunakan untuk merawat gonorrhea, ubat antibiotik herba gang jie gho siah yang telah diuji untuk kualiti yang dapat merawat gonorrhea yang telah dialami setakat ini.

Ubat Untuk Gonorea Dengan Antibiotik Kimia.

Berikut adalah beberapa jenis gonorea dalam bentuk antibiotik yang digunakan untuk menyembuhkan gonorea.

  1. Ceftriaxone (rocephin). Antibiotik ini digunakan secara serentak dengan azithromycin untuk menghalang pertumbuhan dinding sel bakteria yang telah mencapai darah.
  2. Azithromycin (zithromax, zmax). Antibiotik ini digunakan untuk menghalang pertumbuhan bakteria.
  3. Cefixime dan cephalosporins. Antibiotik ini digunakan sebagai pengganti jika ceftriaxone tidak tersedia. Ubat ini menghalang sintesis dinding sel bakteria dan digunakan bersama dengan
  4. azithromycin. Kedua-duanya digunakan jika pesakit tidak mempunyai komplikasi.
  5. Doxycycline. Antibiotik ini menghalang sintesis protein yang boleh mencetuskan pertumbuhan bakteria. Doxycycline digunakan selama 10 hingga 14 hari pada dos 100 mg sebagai tambahan kepada dos tunggal cetriaxone untuk merawat radang pelvik (PID).
  6. Erythromycin. Salur antibiotik jatuh disyorkan untuk digunakan pada bayi yang baru lahir untuk mencegah penyakit konjunktivitis (keradangan konjunktiva mata) gonorea.

Obat Herbal Penyakit Kencing Nanah Gang Jie Gho Siah-Ubat Herba Gonorea. Untuk rawatan lanjut mengenai penyakit kelamin.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *